Az élet lapjai

Aktuális: avagy mit csinál a diák a vizsga előtt?

2016. június 01. 19:38 - henike.k96

Vizsgák.

Azt hiszem már mindnyájan voltunk vizsgaszituációban, de aki esetleg mégsem, na az majd lesz. Az izgalom szinte végeláthatatlan mértékeket ölt az emberben, hisz a teljesítési kényszer az csak teljesítési kényszer. :D
Összegyűjtöttem néhány apróságot, amit nyilván mindenki tesz vagy pont hogy nem tesz vizsga előtt. Lássuk:

1, Panasz: A legáltalánosabb viselkedésminta. Általános alakja: ~ Jajj, annyit kell tanulnom~ Ezt szinte mindenki beveti, hogy kicsit felfigyeljenek rá az emberek, esetleg sajnálják is. Vagy ha másért nem, csak azért, mert addig legalább nem kell a tananyaggal foglalkozni. Azonban ez ki szokott bővülni a ~Nagyon le vagyok maradva~ és az ~Ennyit lehetetlen megtanulni~ formulákkal is.

2,Hirtelen jött vallásosság: Vizsga előtt általában mindenki vallásossá lesz, pont mint a zuhanó repülőn. Azt hiszem pont jó kis metafora ez erre, na és persze igaz is. Hasonlóképpen néz ki a dolog gyakorlatban: ~ Istenem, csak sikerüljön~, ~ Istenem, csak ezen a vizsgán ne húzzanak meg, a következőre tutira tanulok~ és ezek különböző alternatív formái. Szép dolog a vallás be kell látni.

3, Evés, ivás: Kimész a konyhába, kinyitod a hűtőt, eszel egy falat valamit, becsukod, majd újra belevágsz a tanulásba. Mit ad Isten, nem telik bele 10 perc, és gyötör, szinte kínoz a szomjúság. Sajnos ki kell menned megint, hogy enyhítsd azt. Megint kizökkensz. Majd 10 perc múlva megint jön valami kényszeres ürügy ami miatt sajnos félbe kell szakítsd a tanulmányaid.

4, Közösségi média gyakori ellenőrzése: ~Hátha pont most írt rám életem szerelme~- jut eszedbe a gondolat és már a kezedben is figyel a mobil/laptop/tablet, esetleg ezek almás verzióinak speciális elnevezésű de ugyanezt a funkciót betöltő kütyüi. Csekkolod, a szerelem még ma nem bimbózik a havannákon, bezzeg a barátaid akik most nem vizsgáznak kocsmában/strandon/fesztiválon vannak. Elszomorító. Ilyenkor lép életbe a világfájdalom érzése, és az első szembejövővel az 1-es pont aktív gyakorlása. Miután kipanaszkodtad magad, megnézed az Instragramodat is, majd a sok lapos hasú persze nem photoshoppolt szexi lady képe után a tükörbe nézel és ezt is a vizsga rovására írod, mert még sportolni sincs időd.

5,Elfojtott vágyak: Most, hogy több száz oldal vár rá hogy a fejedbe vedd hirtelen megkívántad a takarítást, a kertészkedést, esetleg most szívesen lennél vadakat terelő juhász is. Bezzeg mikor a strandon szürcsölöd a limonádét, eszedbe sem jutnak a porcicák, sem szegény anyukád. Ilyenek ezek az elfojtott vágyak, mindig akkor kerülnek felszínre mikor legkevésbé kívánod őket.

6,Emberi kapcsolatok építése: Hirtelen mindenkivel szívesen beszélgetsz, persze csak azért is hogy  tudd gyakorolni az 1-es pontot, és több alkalmad legyen a 4-es pont használatára is. Barátokat keresel, sorstársakat esetleg, akivel megcselekedhetitek amit megkövetel a haza/iskola. De az sem kizárt hogy éppen a családfakutatás jut az eszedbe.

7,Időjárás elemzése: Ma esni fog. Holnap sütni. Ez az időjárás teljesen kiszámíthatatlan. Ma, hogy tanulsz, persze harminc fok van. A vizsga napján lehetőleg negyven lesz, esetleg egy kis zápor, zivatar, égszakadás, földindulás, cunami, tájfun. Hidd el Németh Lajos megirigyelné a képességeidet. :D

Hirtelen ennyi jutott eszembe. Nektek milyen vizsga előtti élményeitek vannak? Várom a komikat.
Vizsgamentes szép napokat nektek,
xoxo: Heni

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://azeletlapjai.blog.hu/api/trackback/id/tr558769032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Petya1977 2016.12.04. 12:35:48

Első vizsgám december 27.-én volt. Előtte való nap utaztam Debrecenbe, vízföldrajzból. Nagyon hideg volt éjjel -20 fokos hőmérséklet csikorgó hideg széllel. Nem éreztem a végtagjaim, mire a villamos megállóhoz értem az autóbusz állomásról. Annyira talán még sosem fáztam......másnap 4.-re vizsgáztam !
süti beállítások módosítása